لیست انواع غذاهای ایرانی با برنج

0

بدون شک می‌توان برنج (Rice) را در کنار نان به عنوان یکی از مواد غذایی اصلی در سفره‌ی ایرانی قرار داد. البته مصرف این محصول محدود به کشور ما نبوده و در اغلب کشورها کم و زیاد از آن به وفور استفاده می‌شود. غذای برنجی شاید بیشترین پخت رو در بین ما ایرانی ها داره و همیشه پای ثابت مهمونی های ما هست لیست انواع غذاهای ایرانی با برنج را در این مطلب از تور فارسی میخوانید .

لیست بهترین غذای برنجی؛ پلوها

پلوها را می‌توان بر اساس معیارهای مختلفی تقسیم بندی نمود. پلوهایی که در آن‌ها از گوشت یا مرغ استفاده می‌شود. برخی از پلوها نیز وجود دارند که در پخت آن‌ها تنها برخی سبزیجات و یا حبوبات به کار برده می‌شود.منظور از پلو، برنجی است که پس از آب‌کش کردن آن را با سبزی‌ها و گوشت و مرغ و انواع حبوبات دم می‌کنند. مانند باقلا پلو، سبزی پلو، استامبولی پلو، لوبیا پلو، عدس پلو، شوید پلو, زرشک پلو، آلبالو پلو، کلم پلو و … . در ادامه با برخی از این غذاها آشنا می‌شویم:

 

پیشنهاد بعدی

سبزی پلو غذای برنجی خاص

سبزی پلو یکی از غذاهای معروف ایرانی‌ست. این غذا گاهی در مناسبت‌های خاصی مورد استفاده قرار می‌گیرد. سبزی پلو معمولاً به همراه ماهی مصرف می‌شود. در پخت این غذا از سبزی‌هایی نظیر تره، گشنیز، جعفری و شوید استفاده می‌شود. به کار رفتن این سبزی‌ها در کنار برنج و ماهی سبب می‌شود که این غذا از خواص بسیار زیادی برخوردار باشد. در خیلی از شهرهای ایران سبزی پلو رو با ماهی و مرغ درست میکنند.

 

لوبیا پلو یا استانبولی همه پسند

لوبیا پلو دیگر غذایی پلویی بسیار معروف در ایران است. در پخت این غذا لوبیا سبز به مقدار فراوانی به کار می‌رود. به کار بردن ادویه‌جات مختلف در لوبیا پلو سبب شده است که این غذا طعمی لذیذ و ماندگار داشته باشد. به لوبیا پلو اغلب گوشت چرخ‌کرده افزوده می‌شود.

 

عدس پلو غذای برنجی خاص پسند

یکی از غذاهای بسیار محبوب ایرانی عدس پلو است. این غذا به دلیل وجود عدس سرشار از مواد معدنی است. در تهیه آن از گوشت چرخ کرده و عدس تازه استفاده می‌شود و برای طعم بخشیدن به پلو از ادویه‌هایی مانند دارچین و زیره استفاده می‌کنند و روی آن را با کشمش یا خرما تزیین می‌کنند.

 

باقلا پلو (باقالی پلو)

برای تهیه این پلو از شوید تازه و باقلا استفاده می‌کنند. آن را در کنار گوشت‌های قرمز یا گوشت مرغ سرو می‌کنند. عطر و طعم آن بسیار دلنشین است و غذایی مجلسی محسوب می‌شود .

 

رشته پلو قدیمی جذاب

این غذا بیشتر در منطقه آذربایجان پخت می‌شود و پخت آن در شب‌های عید مرسوم بود. به این صورت که می‌گفتند با خوردن این پلو در شب سال جدید باعث می‌شود تا رشته امور در آن سال به دست خانواده بیفتد و کارها سهل شود. در آن از گوشت چرخ کرده یا مرغ استفاده می شود.

 

شوید پلو

شوید پلو یکی از غذاهای اصلی سفره های ایرانی می باشد که همراه با مرغ، ماهیچه و ماهی می تواند طبخ شود. این پلوی خوشمزه جزو لیست محبوب اکثر ایرانی ها می باشد. این غذای لذیذ جزو غذاهای ثابت بعی از خوانده های سنتی در عیدهایی مانند شب یدا می باشد.

 

کلم پلو

کلم پلو یکی از غذاهای معروف شیراز می باشد که خاصیت بسیار زیادی دارد. این پلو دارای عطر و طعم فوق العاده ای می باشد. برای تهیه کلم پلو به روش شیرازی ها باید از سبزی خشک استفاده کنید اما با استفاده از سبزی تازه نیز طعم بی نظیری پیدا می کند. برای سبزی کلم پلو از ترکیب ترخون، ریحان، تره و شوید استفاده می کنند.

 

زرشک پلو

زرشک پلو یکی از غذاهای مجلسی سفره های ایرانی می باشد. این غذای بسیار لذیذ با دستورهای مختلفی طبخ می شود. این پلوی خوشمزه را با مرغ، گوشت بره یا سردست درست می کنند.

 

آلبالو پلو

آلبالو پلو یکی از غذاهای رسمی برای سفره ایرانی ها می باشد که بسیار خوشمزه و دارای رنگ و طعم عالی می باشد. این یکی از غذاهای فصل تابستان می باشد. اگر یکبار آلبالو پلو درست کرده باشید در فصل تابستان برای درست کردن این غذای خوشمزه تعلل نمی کنید. می توانید با فریز کردن آلبالو هر زمانی که هوس آلبالو پلو کردید براحتی این غذای لذیذ را درست کنید.

 

غذای برنجی گران چلو فسنجان

فسنجان طیف گسترده‌ای از دستورهای پخت را شامل میشود اما مواد اصلی آن گوشت و گردو ساییده شده است. یکی از غذاهای خوشمزه و پرطرفدار است که در کنار برنج آبکش یا چلو سرو می‌شود.

 

چلو کباب غذای برنجی ایرانی

یکی دیگر از غذاهای بسیار محبوب و شیک چلو کباب است. این غذا در اکثر مهمانی‌ها و رستوران‌ها سرو می‌شود. کباب هم دارای انواع گوناگونی است که همه آن‌ها با برنج خوش پخت و خوش طعم روی سفره می‌آید. در این دسته می‌توان از چلو کباب کوبیده، چلو کباب ترش، چلو کباب بختیاری، چلو کباب لقمه و … نام برد.

 

چلو قرمه سبزی،مگه میشه دوستش نداشت؟

برای تهیه آن از لوبیای قرمز و گوشت مرغ یا گوسفند استفاده می‌شود. از انواع سبزی‌هایی مثل تره، جعفری، گشنیز، شنبلیله و … با نسبت‌های گوناگون بسته به منطقه مورد نظر برای تهیه این چلو استفاده می‌گردد.

 

چلو قیمه یاداور نذری

قیمه هم مانند فسنجان دستور پخت‌های بسیار متنوعی دارد اما مهم است که برنجی که در کنار آن مصرف می‌شود با کیفیت باشد. می‌توان در کنار قیمه، چلو زعفرانی تهیه کرد تا طعم آن لذیذتر شود. اگر دنبال یک قیمه عالی و مجلسی هستید حتما رسپی اون رو از سایت گل من و تو مطالعه کنید.

غذاهای برنجی طیف بسیار گسترده‌ای دارند. شما هم می توانید با ترکیب موادی که طعمشان به هم‌دیگر بخورد غذاهای برنجی جدید درست کنید. برای تنوع هم می‌توانید از غذاهای برنجی سایر مناطق کشور یا جهان استفاده کنید.

برنج پخته شده یک وعده غذایی کامل است و هر چه مواد به آن بیشتر اضافه شود ارزش غذایی آن بالاتر می‌رود و هضم آن بیشتر طول می‌کشد. برای وعده‌های ناهار یا مهمانی می‌توانید غذاهای برنجی گوشتی و مجلسی تهیه کنید و برای وعده‌های شام می‌توانید از غذاهای سبک استفاده کنید.

اشتراک
اطلاع از
guest
0 نظر
بازخورد های درون متن
مشاهده همه نظرات