راه های جلوگیری از کرونا در رستوران

0

زندگی در این روزهای کرونایی به اندازه کافی دشوار است اگر در حال رفتن به رستوران هستید یا رستوران دار هستید باید پروتوکلهای مخصوص را رعایت کنید در ادامه برای آشنایی با بایدها و نبایدها با تور فارسی همراه شوید .

هنگام ورود به رستوران در را باز می‌کنید. صندلی خود را از زیر میز بیرون می‌کشید و بعد از نشستن دوباره آن را به سمت داخل جلو می‌برید. سپس به منو نگاهی می‌اندازید. بعد از آن دستمال، لیوان، قاشق و چنگال خود را برمی‌دارید که استفاده از هر یک از آن‌ها راهی آسان برای ورود میکروب‌ها به بدن است. از طرفی نمی‌توان اطمینان داشت فردی که این وسایل را روی میز قرار داده‎، دست‌های خود را ضد عفونی کرده است. همچنین بعید به‎نظر می‎رسد که درها، صندلی‌ها و منوها دست نخورده باشد. در خصوص بهداشت و ایمنی غذا در رستوران‌ها و رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی با مهرداد ابوطالبیان، دکتری صنایع غذایی گفت‌گویی انجام داده‌ایم که شرح آن را در ادامه می‌خوانید:

 

راهکارهای پیشگیری از شیوع ویروس کرونا در رستوران‌ها چیست؟

بعضی از فرهنگ‎ها بر شستشوی دست قبل از غذا خوردن تاکید دارد. در این کشورها امکانات شستشوی دست‌ها در رستوران‌ها و فست‌فودها برای مشتریان فراهم است. شاید با انتشار ویروس کرونا، درهای اتوماتیک یا پدالی نیز در رستوران‌ها و اماکن جدید غذاخوری بیشتر استفاده می‌شود. همچنین از نظر علم پزشکی، حفظ حداقل دو متر فاصله اجتماعی الزامی است. بسیاری از رستوران‎ها به دلیل آیین‌نامه‌های جدید ملزم به بازسازی و افزایش فضای مجموعه خود برای ارتقای فاصله اجتماعی هستند. رعایت فاصله فیزیکی در همه اماکن ضروری خواهد بود. در شرایط اپیدمی احتمالاً نوبت‌دهی باید به شکلی انجام گیرد که لزومی به قرارگرفتن افراد در لیست انتظار برای خالی شدن یا آماده‌ شدن میز پذیرایی وجود نداشته باشد. در عین حال پیشخدمت باید هنگام گرفتن سفارش، فاصله اجتماعی خود را با مشتریان رعایت کند.

 

کدام دستورالعمل‌های بهداشتی باید در آشپزخانه‌ها رعایت شود؟

در آشپزخانه‌ها حفظ فاصله اجتماعی ضرورت بیشتری دارد. فضای آشپزخانه‌ها معمولاً اندک است؛ بنابراین توصیه می‌شود نیروی کار کمتری در آنجا مشغول کار شود. تست کردن طعم غذا باید با رعایت پروتکل‌های بهداشتی انجام گیرد. در عین‌ حال به‎جای اینکه ظرف غذا توسط پرسنل رستوران دست به دست شود، بهتر است کارکنان ظرف را روی پیشخوان قرار دهند و طبق شماره مشخص‌ شده، هر یک از مشتریان با رعایت فاصله اجتماعی ظرف خود را بردارد.

 

استفاده از دستکش هنگام طبخ غذا تا چه حد در پیشگیری از ابتلای ویروس کرونا موثر است؟

اگرچه تصور عامه مردم این است که استفاده از دستکش هنگام تهیه غذا ایمن‎تر است، اما یافته‌های جدید نشان می‎دهد که انجام این کار احساس امنیت کاذب ایجاد می‌کند. بسیاری از کارمندان آشپزخانه دست‌های خود را قبل از استفاده از دستکش نمی‌شویند و پس از خارج‌کردن دستکش، ان را در نزدیکی غذایی که آماده می‌کنند قرار می‎دهند. همچنین استفاده از دستکش مانع از لمس سطوح توسط افراد نمی‌شود.

کارکنان آشپزخانه که از دستکش استفاده می‎کنند، معمولاً هنگام تغییر وظایف، آن‌ها را عوض نمی‌کنند یا بیش از حد معمول استفاده می‌کنند. مهمتر از همه استفاده از دستکش مانع از شستشوی مکرر دست‌ها می‌شود. اگرچه مقررات جدید استفاده از دستکش را ضروری می‌داند، به نظر می‌رسد شستشوی دست‌ها بدون دستکش و به‌صورت منظم راهکار بهتری برای کاهش شیوع ویروس کرونا باشد.

 

استفاده از ماسک توسط کارکنان رستوران چه نقشی در پیشگیری از شیوع کرونا دارد؟

در صورت استفاده صحیح، ماسک می‎تواند در جلوگیری از شیوع بیماری مؤثر باشد. اما اغلب در آشپزخانه و هنگام طبخ غذا، به دلیل گرما، کارمندان ماسک‎های خود را با دست جابجا کرده و سپس بدون شستن دست‌ها یا تعویض دستکش، مجدداً به غذا دست می‌زنند، در حالی که که لمس ماسک برای برداشتن آن، باعث آلوده‌شدن دست‌ها می‌شود و پس از انجام این کار باید کارکنان رستوران دست‌های خود را با آب و صابون بشویند. از آنجا که همه گیری ویروس کرونا برای مدتی ادامه خواهد یافت، باید بهترین شیوه همزیستی با این ویروس را پیدا کنیم و با رعایت فاصله اجتماعی و حفظ موارد ایمنی از حضور در رستوران ها لذت ببریم و یا غذای خود را به‌صورت بیرون‌بر تهیه کنیم.

 

چند نکته ایمنی :

مراسم ها و مهمانی های مان را تا بهبود شیوع بیماری، برگزار نکنیم.

از لحظه خروج از منزل تا بازگشت به منزل حتما ماسک بزنیم.

از حضور در رستوران هایی که بیش از ظرفیت ۵۰ درصدی استفاده کرده اند، خودداری کنیم.

پیشنهاد ما به شما

در بدو ورود دست های خود را ترجیحا با آب و صابون مایع شستشو دهیم و یا با مواد ضد عفونی کنیم

به رستوران ها و مراکز طبخ غذایی که تهویه مناسب دارند و هوای تازه در آن جا جریان دارد، برویم.

به رستوران ها و مراکز طبخ غذایی که چیدمان میز غذاخوری طوری است که فاصله حداقل یک متر رعایت شده است، برویم.

توجه کنیم که شاغلین در رستوران ها و مراکز طبخ غذا از وسایل محافظت فردی مانند ماسک، دستکش و … استفاده کرده باشند.

در هنگام حضور در رستوران و خرید از مراکز طبخ غذای بیرون بر، از دست زدن به چشم، دهان و بینی خودداری کنیم.

– برای جلوگیری از آلودگی در هنگام پرداخت وجه غذای خریداری شده از دستکش یکبار مصرف استفاده کنیم و پس از پرداخت وجه به صندوقدار، دستکش را در سطل زباله دردار بیاندازیم.

برای سفارش نوشیدنی در کنار غذا حتما از آب و نوشیدنی های بسته بندی شده استفاده کنیم.

به هیچ عنوان وجه پرداختی را به کسانی که در تهیه، طبخ و سرو غذا دخالت دارند، ندهیم.

در هنگام نوشیدن انواع نوشیدنی ها از نی های یکبار مصرف بسته بندی شده و یا لیوان یکبار مصرف استفاده کنیم.

هنگام خرید غذای بیرون بر حتما غذاهایی که در ظروف یکبار مصرف و دارای پوشش محافظتی هستند، استفاده کنیم.

نمک، فلفل، سماق، قند، شکر و آب آشامیدنی باید در بسته بندی های یکبار مصرف یک نفره سرو شود و از قندان و نمکدان و نظایر آن ها استفاده نکنیم.

در صورت استفاده از سالاد و سبزیجات در بسته بندی یکبار مصرف دارای مجوز استفاده کنیم.

مواد غذایی که فاقد بسته بندی هستند، باید پوشش بهداشتی داشته باشند و در ظروف مناسب نگهداری شوند.

از ظروف چیده شده بر روی میز غذاخوری مانند بشقاب غذا، قاشق و چنگال و لیوان استفاده نکنیم.

از میز غذاخوری که پوشش یکبار مصرف دارد، استفاده کنیم.

در صورت استفاده از سرویس های بهداشتی در رستوران ها و مراکز طبخ غذا، ضدعفونی و یا شستشوی دست¬ها را فراموش نکنیم.

از پرداخت وجه نقد خودداری کنیم و پرداخت ترجیحا”به صورت آنلاین و یا استفاده از اپ¬ها ویا کارتخوان باشد و صرفا خودمان انجام دهیم.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

2 × 1 =