
جاهای دیدنی بروجرد
بروجرد بهدلیل داشتن طبیعتی کوهستانی، مزارع و مراتع سرسبز، آب و هوای مطلوب و جاذبههای گردشگری فراوان، بهعنوان «عروس زاگرس» شناخته میشود در این سفر جذاب با تور فارسی همراه شوید .
بروجرد دومین شهر پرجمعیت و قطب صنعتی استان لرستان است که در غرب ایران قرار دارد. این شهر به خاطر داشتن طبیعتی کوهستانی، مزارع و مراتع سرسبز، آب و هوای مطلوب و جاذبههای گردشگری فراوان با نام «عروس زاگرس» نیز شناخته میشود. بیش از دویست خانه اعیانی دوران حکومت قاجار در بروجرد جای گرفتهاند و بافت تاریخی آن با ۲۷۰ هکتار وسعت، سومین بافت تاریخی گسترده میان دیگر شهرهای کشور است.
آثار تاریخی به دست آمده از بعضی قبرستانها و تپههای باستانی اطراف این شهر، قدمت سکونت بشر در آن را حداقل از ۳ هزار سال پیش از میلاد مسیح نشان میدهند. کارشناسان و محققان بر این باور هستند که بروجرد در زمان حکومت ساسانیان از مراکز شهری ایرانیان بوده و در آن آتشکدهای بزرگ برپا بوده است و ساخته شدن شهر «بروگرد» یا بروجرد را به «فیروز ساسانی» یا «پیروزگرد» نسبت دادهاند.
تپه چغا
گردشگاه تپه چغا یکی از زیباترین تپههای ایران به شمار میرود که در قسمت شمال غربی بروجرد قرارگرفته است. این تپه منبعی است غنی متشکل از سنگهای آتشفشانی، گیاهان وحشی و همچنین یکی از مکانهای تفریحی و تفرج برای شهروندان بروجردی بوده و این گردشگاه بهدلیل قرارگرفتن در ارتفاعات شهر بروجرد به بام بروجرد معروف است و از اصلیترین اماکن تفریحی این شهر به شمار میرود. امکانات تفریحی و رفاهی موجود در این تپه، همچون دریاچه مصنوعی، آبنما، پیست دوچرخهسواری و آلاچیقهای زیبا، خانوادهها و گردشگران و هرکسی که به بروجرد سفر میکند را وادار به بازدید از این تپه میکند.بخش دیگری از تپه چغا، باغ پرندگان بام بروجرد احداث شده است که در آن بیش از ۷۸ گونه پرنده نگهداری میشود. گونههای پرندگان بام بروجرد شامل انواع طوطی، قرقاول، فنج، قناری، کبک، مرغ و خروس، طاووس، مرغ مینا، پرندگان شکاری، پرندگان آبزی است. دیوارههای گردشگاه تپه چغا با تصاویر خوشنقشونگار و تماشایی نقاشی شدهاند. از بالای تپه چغا میتوانید چشمانداز فوقالعادهای از تمام شهر بروجرد داشته باشید و اوقات دلنشینی را در آنجا سپری کنید.
مسجد جامع بروجرد
مسجد جامع بروجرد در خیابان جعفری این شهر جای گرفته است و یکی از کهنترین مساجد غرب ایران به شمار میرود. قسمت قدیمی این مسجد، شبستان جنوبی و گنبد آن هستند که نظیر چهار طاقهای دوران حکومت ساسانیان ساخته شدهاند. بر طبق کتیبههای به دست آمده از این بنا، قدمت ساخت آن به دوران شاهان صفوی میرسد.مسجد جامع بروجرد بر روی یک آتشکده بزرگ باقیمانده از دوران ساسانیان در محلهای قدیمی از بروجرد ساخته شده و دارای معماری بینظیری است. در این مسجد کتیبه های زیادی از دوره های مختلف، سلجوقی، صفویه و قاجاریه وجود دارد. این مسجد در ۱۵ آذر ۱۳۱۴ به شماره ۲۲۸ ثبت ملی شد.بنای مسجد جامع از نظر شکل از نوع مساجد تک ایوانی اسـت کـه دارای دو در ورودی در قسمتهای شرقی و غربی است. بنا شامل یک حیاط مرکزی، ایوان، فضای گنبدخانه و شبستانهای اطراف آن و یک شبستان وسیع زمستانی در طرف شمال حیاط مرکزی است. بنابر شواهد موجود، صفویان، زندیان و قاجار تعمیرات بنیادی در مسجد انجام دادهاند و بخشهایی به آن افزوده اند
یکی از دیدنیهای اصلی مسجد جامع بروجرد، منبر چوبی نه پله آن است و حکاکی روی آن، تاریخ هزار و شصت و هشت هجری قمری را نشان میدهد.
تنگه کپرگه
تنگه کپرگه در شمالغربی شهر بروجرد در انتهای جاده گلدشت در استان لرستان واقع شده است. این تنگه از یک رودخانه دائمی با پیچوخمهای فراوان بهرهمند است که فقط پیاده یا با دوچرخه میتوان از آن عبور کرد. به عبارتی، این تنگه یکی از بهترین و زیباترین مسیرهای کوهپیمایی را برای کوهنوردان دارا است که از دو چشمه آبگرم، پل سنگی و یک غار تشکیل میشود.از گشتوگذار در تنگه زیبای کپرگه نیز غافل نشوید به ویژه در ایام بهار آبوهوای دلفریب و مناظر طبیعی کوهپایههای آن چشمان هر بینندهای را برای ماندن در این روستای زیبا وسوسه میکند.
بازار بزرگ بروجرد
بازار بزرگ بروجرد، عمدهترین مرکز تجاری سنتی این شهر است که ساکنان محلی به آن «راسا»، به.معنی راسته بازار میگویند. عمدهترین مرکز تجارت سنتی شهر بروجرد است که مورد استفاده شهرنشینان و روستائیان شهرستان بروجرد و نیز دیگر مناطق اطراف قرار می گیرد. این بازار همچنین نقش عمده ای در تجارت منطقه ای در استانهای لرستان، مرکزی و همدان دارد. عشایر لر و بختیاری در فصلهای بهار و تابستان برای تامین مایحتاج خود روزهای متمادی را در این بازار می گذرانند.
موزه اسناد مردم شناسی بروجرد
سازه موزه اسناد مردمشناسی بروجرد، بنایی تاریخی است که با نام «خانه حاج آقا کمالالدین نبوی طباطبایی» یا خانه فرهنگ سابق در فهرست آثار ملی ثبت شده است. این خانه متعلق به ۱۸۰ سال پیش است که در طول این سالها تغییرات و مرمتهای فراوانی را به خود دیده است. در حال حاضر، بنای این خانه متعلق به موزه اسناد مردمشناسی بروجرد است.در بخش هایی از این موزه، گردشگران شاهد ماکت هایی هستند که لباس محلی و بومی مردم بروجرد، سبک زندگی طبقاتی از جامعه را نشان می دهند
در قسمت این دیگر موزه اسناد تاریخی متعلق به روابط اجتماعی و اقتصادی میان شهروندان بروجرد به نمایش گذاشته شده است. از سوی دیگر در قسمت دیگری از این موزه می توان اشیاء تاریخی مختلف را در این موزه مشاهده کرد
چشمه سراب کرتول
سراب کرتول یکی از تفرجگاههای مردم بروجرد و از سرچشمههای گلرود است چشمه سراب کرتول یا کرتیل یکی از تفرجگاهها و جاذبه های گردشگری بروجرد است که در شمال غربی آن قرار دارد. سراب کرتول در دامنهی کوههای گرین و در میان قلل زیبای هیجده یال و قلههای نهاوند واقع شده است ،سراب کرتل که با آن کرتیل هم می گویند یکی از تفرجگاه های محبوب در نزدیکی روستای توده زن از توابع اشترینان است.که در فضای دلنشین و باغگونه در جوار رودخانهای زیبا قرار گرفته است.همه ساله به واسطه ریزش فراوان برف درارتفاعات این منطقه و آب شدن تدریجی برف در فصل بهار و تابستان، رودخانهای خروشان و زیبا در دامنه این کوه ها پدیدار میشود که طراوت سبزهها در این منطقه از برکت خروش و جوشش این رودخانه است. راه رسیدن به این چشمه نیز امکان کوهنوردی را برای کوهنوردان آماتور فراهم میکند.
پارک سماور
پارک سماور یا پارک یادبود، یکی از پارکهای شهر بروجرد است که بهدلیل تندیس بزرگ سماور و قوری در آن، با این اسم میان مردم شناخته میشود. تندیس سماور و قوری که در این پارک جای دارد، اشاره به میهماننوازی مردم شهرستان بروجرد میکند. در این پارک فضای بازی برای کودکان، وسایل بازی و نیمکتهایی زیر سایه درختان برای استراحت مردم و بازدیدکنندگان فراهم شده است. همچنین پشت این پارک، کوچه باغهای بسیار زیبایی با طبیعت منحصربهفرد جای گرفته است که حتما توصیه میکنیم بعد از بازدید از این پارک از آنها دیدن کنید.