چهار طاقی بهاران کجاست

0

در این سفر از تور فارسی به چهار طاقی بهاران در استان مرکزی میرویم با ما باشید .

در گوشه و کنار استان مرکزی جاذبه‌هایی وجود دارد که تنها با توجه کوچکی به آن می‌توان سیلی از گردشگران و تاریخ‌بازان را روانه این سرزمین کرد.

با وجود آنکه این استان صنعتی است و می‌تواند مقصد گردشگران صنعتی باشد، یا بیت امام راحل را به عنوان یک جاذبه بین‌المللی در خود دارد یا در گردشگری سلامت حرف‌هایی برای گفتن دارد، اما در حوزه گردشگری تاریخی نیز دست کمی از قطب‌های گردشگری کشور ندارد.

در گوشه و کنار این استان که تاریخش به هزاره‌های قبل از میلاد می‌رسد، بناهایی را می‌توان یافت که ارزش تاریخی شگرفی دارند. روستاهای این استان گنجینه‌هایی در خود دارند که با واکاوی و معرفی آنها می‌توان به اندازه قطب‌های گردشگری، به آنها گردشگر جذب کرد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) – منطقه مرکزی – روستای کبوران(بهاران امروزی) در شمال‌غرب شهرستان تفرش و در پنج کیلومتری شهر تفرش از جمله روستاهایی است که قدمت بالایی دارد و اتفاقا از همه ابعاد گردشگری قابل توجه است و می‌تواند روستایی سیاحتی زیارتی با جاذبه‌های تاریخی به شمار رود.

این روستا که در ابتدا گبران نام داشته است پیش از انقلاب به کبوران تغییر نام می‌دهد و پس از انقلاب نیز به دلیل جغرافیای خاص و آب و هوای مطلوب نام بهاران را به خود گرفت.

روستا به دوران پیش از اسلام بازمی‌گردد که در آن دوران دین مردم زرتشتی بوده است و از بقایای آتشکده زرتشتیان می‌توان این مهم را دریافت.

پیشنهاد ما به شما

روستا به واسطه قدمت خود بناها و آثار تاریخی بسیاری را در خود جای داده است که البته به مرور زمان و عدم رسیدگی به موقع بخشی از آن تخریب شده و از بین رفته است، اما همچنان بافت کهن خود را حفظ کرده و با قدم زدن در روستا می‌توان تاریخی بودن آن را با همه وجود حس کرد.

حیدری نماینده میراث فرهنگی گردشگری و صنایع‌دستی تفرش درخصوص این روستا و آثار تاریخی آن به ایسنا گفت: روستای کبوران (بهاران) با قدمتی بلند که به قبل از اسلام و دوره ساسانیان باز می‌گردد، بناهای تاریخی بسیاری دارد که بخشی از آن از بین رفته است.

وی افزود: بخشی از این آثار شاخص قلعه دفاعی چهار برجی است که هر برج‌ مربوط طایفه برجی، مهری، گل‌محمدی و شاه‌علی بود و بخشی از آن هنوز سالم است.

حیدری با اشاره به چشم‌انداز زیبای این روستا، باغات، قلعه محی‌الدین، قنوات روستا، امامزاده حمزه(ع)، آب انبار، تکیه کبوران و خانه‌های قدیمی روستا به عنوان جاذبه‌های گردشگری روستا گفت: همین تعداد ظرفیت گردشگری در صورت معرفی به علاقمندان می‌تواند جاذبه‌ای خاص به شمار رود و حتی برخی آیین‌ها مانند آیین باران‌خواهی که خاص این روستاست می‌تواند پتانسیل ویژه‌ای برای آن به شمار رود.

وی شاخص‌ترین ویژگی و پتانسیل گردشگری این روستا را تقویم خورشیدی روستا عنوان کرد که در واقع تنها بنای چهارطاقی استان مرکزی است و گفت: این بنا مربوط به دوره قبل از اسلام است و کاربرد نجومی داشته و هنوز سالم است.

نماینده میراث فرهنگی در شهرستان تفرش تصریح کرد: این بنا با ابعاد ۵.۲۵ در ۵.۲۵ متر مربع با ارتفاع ۳.۵ متر قدیمی ترین تقویم خورشیدی استان به شمار می‌رود که همچنان سالم است، اما به مرمت فوری نیاز دارد و این امر منوط به تخصیص اعتبار است.

حیدری در خصوص عملکرد این بنا گفت: اهالی روستا از سایه‌هایی که ستون‌ها ایجاد می‌کرد به موقعیت سال و زمان پی می‌بردند. این بنا بر فراز روستا واقع شده و موقعیت مکانی و کاربردی آن ارزش خاصی به اثر داده است.

وی با بیان اینکه این بنا از مصالح ساده همچون لاشه سنگ، آهک، گچ و ساروج ساخته شده است گفت: البته در کنار آن قبرستان قدیمی روستا که مربوط به دوره زرتشتیان است و هنوز تعدادی از قبور کهن آن سالم است، نیز جالب توجه است، همچنین در کنار این بنا قلعه چهار برج روستا واقع شده است.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

سیزده − 1 =